Linser

Prova linser första gången

Först gör en av våra optiker en noggrann undersökning av dina ögon och gör mätningar för att bestämma vilken styrka, samt linstyp du ska ha. Eftersom ögonen är olika på människor behövs det en individuell tillpassning av rätt material och form.

Sedan inspekterar vi dina ögon i mikroskop för att säkerställa att det inte finns några hinder för dig att ha linser.

Oftast bokar vi en tid några dagar senare för träning och handhavande av dina linser, skriftligt och muntligt.

Efter 7-10 dagar görs en efterkontroll, där vi går igenom hur linsbärandet har fungerat, ibland behöver vi justera styrka eller passform på dina linser.

För att kontaktlinserna ska bidra till din frihet du önskar är det viktigt att du sköter dina kontaktlinser på rätt sätt och alltid följer optikerns rekommendationer vad gäller hantering, skötsel, förvaring och bärtider.

KONTAKTLINSER

Biofinity och MyDay

BIOFINITY är en månadslins/dygnet runt-lins som kommer från CooperVision. Biofinity håller sig extra fuktig tack vare det nya unika materialet Aquaform. Linsen är mycket mjuk och flexibel vilket gör den behaglig att använda. Aquaform har hög vätskehalt och mycket högt syregenomsläpp, vilket ger bra komfort och gör att linserna kan användas dag och natt, i upp till 30 dygn.

MYDAY-endagslinser, också från CooperVision, tar egenskaperna hos silikonhydrogelbaserade endagslinser till en helt ny nivå. MyDay är en avancerad endagslins och är utformad för att leverera i alla lägen: kompromisslös komfort och hantering, samt silikonhydrogelens hälsofördelar. Du får ett nytt fräscht par varje dag. Praktiskt och enkelt.

Och för att främja långvarig ögonhälsa är MyDay-linserna försedda med inbyggt UV-skydd som blockerar 85 % av UVA- och 96 % av UVB-strålningen.

 

Speciallinser

Stabila linser och skräddarsydda linser

Keratokonus är en ögonsjukdom där hornhinnan blir toppig och konformad vilket gör att glasögonglas inte kan korrigera upp synskärpan, då är stabila linser ett bättre alternativ för att få en bättre synskärpa.

Tillpassning av speciallinser sker genom att vi börjar med att göra en hornhinnetopografi, dvs vi får en karta på hur ojämnheterna på hornhinnan ser ut. Med den informationen och övriga undersökningsdata kan vi sedan beställa skräddarsydda kontaktlinser till just dina ögon. Vissa speciallinser utgår där ett bidrag från Region Skåne.

 

LinsBoxen® 

  • Enkel & flexibel prenumeration på linser
  • Månadsvis hemleverans med fri frakt
  • Fria linskontroller och tillgång till legitimerade optiker
  • Ingen bindningstid och du kan pausa när du vill
  • Månadsvis betalning via autogiro - inga stora utlägg

Det är busenkelt att komma igång med din prenumeration genom LinsBoxen!

Allt du behöver göra är att boka tid hos oss för synundersökning och linsprovning. Redan vid första besöket får du med dig en månadsförbrukning av linser hem. (Speciallinser ingår inte i LinsBoxen). Därefter får du nya linser i posten varje månad tills du pausar eller säger upp abonnemanget – vilket du kan göra när som helst.

Du kan när som helst byta linstyp eller styrkor hos oss. Vi kommer också att kalla dig till regelbundna kontroller, helt utan extra kostnad, för att se till att du alltid får de linser som passar ditt behov allra bäst.

Kontakta oss

Skriv gärna några alternativa dagar/tider som önskas och om det är en speciell optiker du vill gå till.

Holst Optik
Södergatan 2
252 18 Helsingborg
042-21 14 01, 042-13 65 03
boka@holstoptik.se
Hitta till oss

Öppettider:

Vardagar 9.30-18.00
Lördagar 10.00-13.00